Lycée De Bougainville

Lycée Professionnel – Nantes

Pays de la Loire
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Nous accueillons en ce moment Mademoiselle Avery Gates, élève américaine, originaire de Seattle. Elle effectue son stage professionnel en restauration à Nantes et à La Baule du 1er avril au 15 juin 2019.

 « To whom it may concern,

My name is Avery Gates, I am twenty years old and incredibly excited for my time spent in Nantes. I can not wait to further my education and support my career with the knowledge from Bougainville and the chefs I will work under.
For as long as I can remember baking has been a part of my life, once I made the decision to pursue baking and pastry as my career, I knew I would always be happy to go to work. The same is happening since I accepted the opportunity to enter this program, I know there will be some challenges here and there but I am confident it will bring me joy every day. Although I am ecstatic about this opportunity, I do hold some fears. The largest fear I have is the language difference. Throughout elementary, middle, and high school, I have taken Spanish courses. I am proficient in the language and enjoy it very much but I do not see that coming in handy during my time in France. Knowing there would be some difficulties I have started to teach myself French, I have been using apps, reading French gastronomy magazines, and even watching a few French tv series. I am confident in the material I have learned, but have not been able to hold a conversation, as I do not know anyone who speaks French. No matter how horrible or fantastic my French may be, I will still work as hard as possible every day while in France and every day after.
As for my expectations, I have a few. My number one expectation is to fully enjoy this program and learn more than I could staying in the United States. I also expect there will be lots to do, I hope to always stay busy no matter what stage of the program I am in. I truly love pastry and know that anything that occurs during my time in France will be beneficial to my career and to my life.
I have always wanted to travel and learn as much as possible, I look forward to starting that adventure this April. I am thankful to everyone who has helped me get to this stage.

With much appreciation and gratitude,  »

Avery Gates

Avery Gates, l’élève américaine de notre partenaire de Seattle, est en stage à Nantes et à La Baule du 1er avril au 15 juin 2019.

  • du 2 au 4 avril, elle sera au lycée Bougainville : Travaux Pratiques avec M. Launay et M.Goregues puis anglais avec Mme Raguenault et enfin visite de Nantes avec Patrick Piard ;

  • du 8 au 27 avril, son stage a lieu chez Bruno Cacao à Nantes (maître chocolatier) ;

  • du 29 avril au 18 mai, son 2ème stage se déroule au restaurant L’Océanide à Nantes ;

  • du 20 mai au 15 juin, son dernier stage s’effectue au Castel Marie Louise à La Baule.

Avery est bien arrivée à Nantes lundi midi. Dès mardi, elle était au lycée Bougainville pour une semaine de cours. Jeudi soir, elle a rencontré M. Gaillard, artisan chocolatier et patron de la boutique Bruno Cacao à Nantes pour signer ses conventions. L’accueil « en anglais » a été très chaleureux. Elle commence lundi à 10h pour deux semaines de stage.

Son séjour à Nantes démarre à « cent à l’heure » !!!

Elle profitera de son week-end pour « se reposer » mais pas totalement car la visite des châteaux de la Loire est au programme avec sa famille d’accueil. Bon courage à elle !

Avery est bien arrivée à Nantes lundi midi. Dès mardi, elle était au lycée Bougainville pour une semaine de cours. Jeudi soir, elle a rencontré M. Gaillard, artisan chocolatier et patron de la boutique Bruno Cacao à Nantes pour signer ses conventions. L’accueil « en anglais » a été très chaleureux. Elle commence lundi à 10h pour deux semaines de stage.

Son séjour à Nantes démarre à « cent à l’heure » !!!

Elle profitera de son week-end pour « se reposer » mais pas totalement car la visite des châteaux de la Loire est au programme avec sa famille d’accueil. Bon courage à elle !

16 mars 2019

I have been having a great time here so far. I’ve learned so much here and seen great things. We do not have any thing close to the historic beauty that’s here, in the U.S.

Avery Gates

Stage au restaurant  l’ Océanide de Nantes du 29 avril au 18 mai 2019